Unexpected Life

Dear Allah, sometimes it's hard for me to understand what you really want to happen but I trust you. I know you will give me what's best. The best relationship involve trust, when both partners feel secure with eachother, communication, understanding, honesty, and not having to worry about cheating and lies. l fall, l rise, l make mistakes, l live, l learn, l've been hurt but l'm alive. l'm human, l'm not perfect but l'm thankful I have 'you' always be there for me and always be the best no matter what :')

" Your lips? I kiss that. Your Body? l hug that. My smile? You cause that. Your heart?
 I want that"

Sayang atau Cinta

Cinta dan Sayang punyai maksud yg berbeza dari tersurat mahupun tersirat. 


Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)

Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)


Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)


Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )

Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu…


" Tatkala datang mengundang bahagia. Tatkala hilang mengundang derita bagai dipanah halilintar tapi apa kan daya...cinta itu buta...dtg tak kira masa dlm hati mereka yg begelar manusia selagi masih indah berbicara selagi itu cinta mekar di hati mereka ..hingga terkadang lupa, cinta bisa mengundang airmata..derita..dan merana. Untuk mereka yg tidak tahu menilai antara kaca dan permata."

stalker?

cakk ^^
Assalamualaikum...sihat ?? hehe
ade org stalker usha usha blog ke...ouh yayaya ^^
nak ape lagi?? nk hina maki lagi ke?? cari point ??
i dont ever care n says thank you very much coz u're so such a busy body..no matter what happen im strong im happy :) that which does not kill' us makes us stronger !
I've a big sisters and brothers also my priority FAMILY & FRIENDS
meh stalk sibuk nk tau pasal aku ke...terasa?? ko ade KUASA ??
Ingat setiap apa yg kita lakukan pasti akan dpt balasan dariNYA tak kira masa tempat atau usia..sy tiada kuasa nk buat ape2 namun saya hanya ada satu sahaja kuasa iaitu DOA :')

" Dear Allah , i just wanted to say thank you fr another day. Watch over my family and friends today , bless us in a way we've never known before. Aminn Ya Rabb

Selamat Beramal :)


Saya ingin berkongsi sedikit ilmu untuk semua..jadikan ia sebagai pengetahuan buat kita semua InsyAllah apa yg kita berkongsi akan merasa bahagia walaupun tanpa disisi Insan yg dicintai :)



Anak yatim dlm bahasa Inggeris disebut 'orphanage'. Mengikut istilah pula, anak yatim memberi maksud kanak-kanak yang masih belum baligh dan kemudiannya kehilangan atau kematian salah satu dari ibu atau bapanya. Sedikit berbeza dengan yatim piatu yang bermaksud kanak-kanak yang masih belum baligh dan kemudiannya kehilangan atau kematian kedua-dua ibu dan bapanya.

Akibat kematian ayah atau ibu, seorang anak akan merasakan suatu kekosongan dalam hidupnya. Kosong dari curahan kasih sayang dan segala aspek yang memenuhi keperluan hidup seperti makan, minum, pakaian, dan lain-lain.

Ini menyebabkan seseorang anak yatim itu selalu dihantui oleh perasaan sedih dan hampa. Realiti yang ada di tengah masyarakat sekarang menunjukkan bahawa majoriti anak yatim yang tidak mendapat perhatian yang sewajarnya mengharungi kehidupan yang begitu sukar, menyedihkan dan tersisih.

Islam, sebagai agama yang menitikberatkan perihal kasih sayang sangat menekankan agar kita mengambil berat terhadap anak yatim sehinggakan al-Quran sendiri secara khusus banyak membicarakan masalah anak yatim ini lebih daripada perihal anak-anak yang lain secara umum. Rasulullah s.a.w pernah bersabda yang maksudnya:

”Rumah yang terbaik adalah rumah yang di dalamnya terdapat anak yatim yang dihormati dan diperlakukan dengan baik. Rumah yang terburuk adalah rumah yang di dalamnya terdapat anak yatim yang dizalimi dan diperlakukan dengan buruk”.

Anak yatim yang mendapat perhatian dan kasih sayang yang cukup daripada mereka yang menjaganya semestinya akan merasa bahagia dan aman. Namun sekiranya ia tidak mendapat apa yang seharusnya ia peroleh, hidupnya akan rosak dan hal ini menjadi lebih parah jika ia jatuh ke pangkuan orang yang tidak bertanggungjawab yang mendidiknya secara salah dan membentuknya menjadi peribadi yang merugikan masyarakat.


Namun saya bersyukur saya masih ada seorang Ayah yg setia menemani saya serta keluarga dan juga insan yg saya sayangi & sahabat-sahabat baik bersama saya..serta kehidupan yg cukup sederhana buat diriku ini walaupun arwah ibuku telah pergi  buat 3tahun semenjak usiaku 18 tapi kasih sayang seorang ibu sentiasa ada kekal abadi. Padamu tuhan Yallah engkau lindungilah anak-anak yatim yg masih memerlukan bantuan di luar sana yg tidak senasib dgn diriku ini.



Firman Allah yang bermaksud:
“ Oleh sebab itu maka anak yatim janganlah kamu hinakan.” ( Al- Dhuha)
“Tahukah engkau orang yang mendustakan agama, iaitu orang yang menengking anak yatim.” ( al- Maun)
Islam juga mencegah sama sekali memakan harta anak yatim dengan cara zalim seperti yang dinyatakand alam surah An- Nisa ayat 6.



RENUNGAN

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:"Sebaik-baik rumah kaum muslimin ialah rumah yang ada anak yatim yang diasuh dengan baik dan sejahat-jahat rumah kaum muslimin adalah rumah yang ada anak yatim yang selalu diganggu dan disakiti hatinya." Riwayat Ibnu Majah.


"Alhamdulillah syukur saya masih kuat untuk berjuang dalam iman yg Allah kurniakan bersama insan yg ku cintai,Kasih Ayah yg setia menemani anaknya.. :)"

Al-Fatihah buat arwah Ibu saya serta arwah Atuk& Nenek yg bahagia di alam sana :')

You Me is Love Memories

Think of me think of me fondly, when we've said goodbye. Remember me once in a while..please promise me you'll try. When you find that, once again, you long to take your heart back and be free if you ever find a moment, spare a thought for me. We never said our love was evergreen or as unchanging as the sea
but if you can still remember stop and think of me . . .Think of all the things we've shared and seen don't think about the way things might have been. Think of me, think of me waking, silent and resigned. Imagine me, trying too hard to put you from my mind. Recall those days look back on all those times, think of the things we'll never do there will never be a day, when I won't think of you my dear . . .


You : Long ago, it seems so long ago. How young and innocent we were. She may not remember me, but I remember her... :)

Me : Flowers fades,The fruits of summer fade. They have their seasons, so do we but please promise me, that sometimes you will think of me! 


"A special created poem for you My Inspiration "

My Holiday ~

Assalamualaikum mylovei :)

Today start my sem break for this semester..okay juz counting 1month only utk final year semester 5 :)
final exam dah lepas now nk carik job partime skit then amik lesen asyik postpone jer buat itu ini ape pon tarak. hehe ~ okay to lovely buddies tak sabar kite nk trip to singapore. see sy kumpul duit utk holiday..
after trip tu pegi vacation with family at bukit merah lake town resort. as usual nk last year wajib pegi holiday..plan nk pegi medan & bandung but tak jadi nk tunggu air asia murah..akak abang pon busy so kite pegi dekat sini dulu ea..then nk pegi JB jap..haha banyak nye berjalan. love it ! time tension nk last year ni so decide go vacation la kan..hehe

wait for me ~







rindu ~

Selagi hati kecil ini berdetik mengingati mu selagi ada waktu akan ku rindu..selagi ada bulan mentari menyinari hati..selagi itu ada berkasihani , selagi ada bulan dan bintang menjadi peneman yang abadi, selagi ada berkasih sayang yang berkekalan..
selagi ada ombak dan laut yang tiada pemisah dan
selagi hatiku terpaut dan selagi itu ada rahmat Tuhan...
akan ku berdoa' padamu Tuhan Ya Ilahi

Anak mu rindu kasih sayang mu..selalu memimpikanmu , ku ingin dirimu berada disisiku menemaniku saat ku suka saat ku gundah..menemaniku saat ku sepi
Berat hidup ini tanpa mu..tiap suka & duka akan ku tempuh dgn hati yg tabah kerna ku selalu mengingati mu dalam hati sanubari ku, kasih sayang mu tiada penghujung namun kekuatan ku sentiasa ada dari cintamu
aku rindu setengah mati kepada mu Ibu :')
Allah Ya Ilahi amat menyayangi dirimu Ummi..
Moga Ummi berbahagia & di tempatkan bersama insan yg soleh & solehah 
"Doa anak mu sentiasa mengiringi mu di sana":')

Munajat-Mu



Rintihan hatiku tak siapa pun tahu , namun Allah Maha Mengetahui :)
Begitulah diriku.. tiada gerangan siapa , tempat nak ku mengadukan nasibku..
Bayu ~~ berlagu berkumandang rintihan , mungkinkah engkau ku nantikan dan mungkinkah kau pembawa sinaran.... semoga abadi di alam sana 


Terima Kasih atas segalanya , nikmat ataupun ujian.. kerana ujian itu juga nikmat. Tanda Engkau ingat pada ku tanda Engkau sayang hamba-Mu 



Insan teristimewa


Aku amat sayang kamu dari dulu hingga kini tak berubah ku terlena keranamu
Walau apa pun terjadi aku setia menyanyangi diri kamu kan berada di hatiku..kau insan teristimewa dulu kini selamanya..ku terimakan dirimu oh sayangku ku harap kau pun begitu sama-sama mencintai

Oh indahnya cinta ini bersamamu terimalah diriku seadanya sederhana..ku berserah kepadamu Ya Ilahi :')
Terima kasih awak sentiasa bersama saya awak menerima saya dgn sederhana MJ :')

SyukranJazillan...

hai..halu..holla..hey.. ^^ goodmorning sunshine ~
Assalamualaikum dunia yang indah ..

Sedang bermulanya perjuangan saya untuk menghadapi semua ini..yes i admit it mende sume ni memang penat,sakit otak dan menimbulkan pelbagai perasaan but mende ini tidak dapat saya lari & must face it with strong n always be patience :) kene jaga hati dan bijak menguruskan even ape sekali pun apa yg mampu just do it (bak kata Nike) hehehe :D hope perjuangan saya & rakan-rakan lain berjaya dan mampu buat yg terbaik demi kejayaan kami semua. Tuhan jadikan saya seorang yg bersyukur apa pun nikmat yg diberikan dan tetap berusaha menjadi lebih baik walaupun adakalanya saya tewas..serta lindungi keluargaku insan yg ku sayangi & juga sahabat2 ku serta rakan seperjuangan ku , berikan mereka kesihatan rohani dan jasmani untuk menjalani kehidupan & perjuangan dalam hidup ini... :)

"...bila yg dirancang tidak menjadi seperti yg inginkan, usahlah bersedih..senyumlah tabahkan hati,kita merancang kalau Allah tidak beri jawapan apa yg kita rancang jangan bimbang kerna dia mahu bagi  yg jauh lebih baik..kita merancang dengan cita-cita Allah merancang dengan cinta dan kasih sayang-Nya..."


"Seronok jer hubungan yang ku harapkan menjadi kenyataan seperti dulu .." syukran jazillan :)

bubye ~ nak sambung buat keje ni .. Tata ~ ;)

Hey beautifuLadies Noted !


"Taat Pada Boyfriend"


Perempuan selalu cinta dalam-dalam. Tak berpada-pada. Dia percaya lelaki itulah yang dia bakal kahwini. Mungkin dia anggap, relationship itu sebagai satu test, adakah dia wifey material. Jadi dia kena tunjuk betapa wifey materialnya dia. Dengan taat pada boyfriend.
I’ve seen this a lot (ehem, girlfriends). And at one point in my life, I used to be that girl too.
“Weh jom keluar lepak jap. Lamanya tak jumpa!” “Jap aku tanya boyfriend aku”. Wow, sejak bila berdosa andai boyfriend tak redhakan pemergianmu untuk melepak bersama teman-teman? Bilakah tanggungjawab menjagamu beralih dari ibubapa ke boyfriend mu? LOL.
Bila liat nak solat, boyfriend call dan tanya dah solat belum? Wow terus laju capai telekung dan bersolat wow wow, cuba kalau Mama atau Daddy yang suruh pergi solat, tunggu lagi beberapa minit nak habis waktu baru bergegas.

Ibubapa nasihat belajar rajin-rajin, oh it’s just another nasihat yang berulang sejak dari tahun satu lagi. Tapi bila boyfriend bagi kata-kata semangat nak exam, sayang jangan lupa baca Allahuma Yassir Wala Tuassir ya xoxo. The moment dapat anugerah dekan terus update status FB I can’t do it without you, you are my drive, my inspiration, my backbone. Wah tiba-tiba dia jadi tulang belakang kau, entah engkau tulang rusuk kiri dia ke idok, belum confirm lagi.
Bila pakwe ajak keluar weekend, terus OKAY! *sambil cancel semua plans lain*. Kalau family kata baiklah we’re having dinner this weekend, jawapannya “Tengoklah kalau I free”.
Kalau nak pergi clubbing, "weh nanti jangan tag gambar aku, nanti boyfriend aku nampak". Oops, taknak hancurkan hati boyfriend uols! Hati mak bapak camne? Oh lupa mak bapak takde Fesbuk. Sorry sorry, ini tak valid.
There’s a difference between being a good partner, and secara buta tuli taat. If he is a good partner to you, and you repay him with kindness as well, you’re a good partner. Kalau dia treat you macam bangang, tapi you still put him first, that’s… sorry to say, buta tuli taat.

Bila buta tuli taat, you lose your value and above all, you lose yourself.
So ladies, don’t give your all just yet. Not until he sits on the cushion and the pakciks around him said “SAH”. Biarlah orang kata jual mahal, sebab benda mahal memang kita kena jual mahal okay belajarlah ekonomi/business





Salam Lebaran 1433


Salam Lebaran..dipagi yg mulia ni tenang je jiwa dgr takbir raya :) alangkah indah lagi dapat memeluk arwah bondaku..selamat hari raya maaf zahir batin Umi ♥ :')
Apa-apa pun selamat dunia akhirat nikmatilah bulan syawal ini dgn penuh kesyukuran & kesederhanaan. Sentiasa beringat dgn orang yg sudah tiada dan golongan fakir miskin tidak seperti kita ini oleh itu syukur alhamdulillah kita masih lagi diberikan kemudahan dan kenikmatan yg Allah berikan.


Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin dari saya Cik Aida Maisarah ABR :)

aida_mOk

rindu my baby gemok!

huu i miss my lovely meoww baby gemok..sayang sangat kat dia..seriously ni kucing paling sy sayang ~ dah ler kawan-kawan sy yg lain kenal dgn baby gemok ni n feymez dikalangan jiran2 ku..tapi dia dah takde..mati ;'( sedih giler time tu menangis2 saya..sebab dia kene jangkitan virus kuning pastu hantar pegi klinik kene inject n tahan wad...dah balek letak dalam sangkar..pastu keluar kn dia bg jalan2 jap..sampi lah beberapa hari dia tak balik dh nk dekat 1week...carik2 tak jumpe..hmm rupe nye mmg dia nk 'pergi sendiri' taknak bg tuan dia risau n nmpk dia mati depan mata tuan dia...huuuu
mane tak sedih bela dia dari perot mak dia lagi.time kecik sampai la besar then dia dh mati sungguh tak leh terima sbb sayang sangat..dia la tempat saya pelok..tido same2..suke kacau saya makan..ape sy makan dia pon makan tau kira baby ni 'universal food'  hehe suke usap bulu dia yg wangi n lembut tu..suke posing mcm2 style tau...bawak dia bersiar-siar~ then dia ni kucing jantan tapi hati jambu sebab tu panggil dia baby -.-' nk ngorat betina tapi penakot kene kejar..padahal ramai kucing betina dtg rumah ni..hai pandai bawak geng ea...hehe ingat lagi time tu dia giler lari sane-sini sampai masuk rumah nyorok bawah katil rupenye kucing jantan kejar dia sebab ngorat kucing betina yg dh berpunya hahahaha !! penah saya nk makan koko-krunch yg dh letak air susu skali pastu biar kejap atas meja..tengok2 baby ni dh makan jilat air susu dlm mangkuk tu..hmm geram grr so bg je sume tu kat dia..hehe such a noty cat ~

suke main stokin..di gigit nye bawak lari sane sini , org nk pakai hilang sebelah...one special bout my baby ni fav dia plastik ! tak tau nape suke sgt main plastik then dia siap boleh tido lg dlm tu..saya beli ape2 yg ade plastik besar cpt2 kene sorok if mmg dia main punggah2 pastu masuk dlm tu...giler ~ haha baby ni sangat pemalas.......letak la kat mane2 pon dia tetap boleh tido..suke makan tidoo lame smpikan halfday dia membuta pastu bangun2 tgk dia menguap besar penuh air liur basi kat mulut...eee busuk ! haha ^^ baby ni bijak...org panggil name dia cepat2 lari datang gesel2..haih sekarang dh takde :( since dia dh takde saya susah nk dpt pengganti kucing yg baru...sy sayang dia sangat2....even dia kucing dia doakan tuan dia yg dpt jaga n bagi dia makan kn :') kucing kan haiwan kesayangan Nabi Muhammad :)
hey baby gemok buat ape kat sane haa?? happy masuk syurga..hee i miss you so much my baby gemok :))







 

aku cinta .......


Walau aku senyum bukan berarti
Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada di hati ini
Di jiwa ini hampa..
Ku bertemu awak :') 'sang adam' di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta kita
Namun ada saja cobaan hidup ini
Seakan aku hina...... ;'(
Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta
Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta....... ;'(

hanya pada-MU aku berserah kerna aku telah berusaha semampu nya..
aminn ya rabb :')

p/s : cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya, kisah silam tidak perlu diungkit..kiranya mencintainya setulus hati.

The Power of 'Doa'

Assalamualaikum wbt....I would like to share this marvellous and heart purifying story. It is taken from Suhaibwebb.com...

Dr. Saed, a well-known doctor, was once on his way to an important medical conference in another city in which he was going to be granted an award for medical research he had recently done. He could barely contain his excitement on his way to the airport and couldn't wait until he arrived at the conference. He had worked long and hard on his research and felt his efforts deserved the award he was about to obtain. However, an hour after the plane took off, the pilot announced that there was a problem with the plane and that they were going to make an emergency landing at the nearest airport.


Afraid that he wouldn't make it in time for the conference, the doctor ran to the information desk as soon as the plane landed and explained to the woman at the desk that he was expected to be at a very important conference and that he needed to find another war to get to his destination. She told him that there was nothing she could do to help him as there wouldn't be another flight to his destination for another sixteen hours; but suggested he rent a car and drive down to the city as it was only three hours away. Having no other choice, the doctor agreed to the idea despite his hatred for driving long distances.

The doctor rented a car and started his journey. However, soon after he left, the weather suddenly changed and heavy storm began. The pouring rain made it very difficult form him to see and he missed a turn he was supposed to take. After two hours of driving, he was convinced he was lost. Driving in the heavy rain on a deserted road, feeling hungry and tired, he frantically began to look for any sign of civilization. After some time, he finally came across a dark tiny cottage. Desperate, he got out of the car and knocked on the door.

A small elderly woman opened the door for him. He explained his situation and asked if he could use her telephone, She told him she didn't have a phone or electricity but that he was welcome to come in for some food and something warm to drink as he completely lost his way and that it would take him some time to get back on the right road. Hungry, wet and exhausted, the doctor accepted her kind offer and walked in, The woman told him to help himself to some food and hot tea on the table and then helped herself to finish her prayers. Sitting on the table sipping his tea, the doctor watched the woman in the dim light of the candles as she prayed next to what appeared to be a small baby crib. Every time she finished a prayer, she would start another one, and she seemed to be engrossed in making du'a' while in sujood (prostration). Every now and then she would rock the crib gently.

Feeling that the woman might be in need of help, the doctor seized the opportunity to speak as soon as she finished one of her prayers and told her that he hoped Allah (swt) would answer his du'a'. He then said that he noticed that she had been making a lot of du'a' and asked if there was something she needed that she could fet for her or help her with. The woman smiled and said that Allah (swt) had answered all her prayers accept for one. She said she didn't know why Allah (swt) hadn't answered this specific prayer yet but perhaps it was because of her weak iman (faith).

The doctor asked if she didn't mind telling him what she was making the du'a' for. Nodding her head in approval, she said that the child in the crib was her grandson and that both his parents had recently died in a car accident. She said that the child had a rare type of cancer and that all the doctors she had seen were unable to treat him. She also said that she had been told there was a doctor who specialized in the type of cancer her grandson had, but there was no way for her to get to this doctor who lived far away from her; so she has been spending her days and nights praying and making du'a' that Allah (swt) helps her find a way to get to Dr Saeed-the doctor who could treat her grandson.

Upon hearing her words, tears began to floe down the doctor's cheeks and he said: SubhanAllah (glory be to God), there was a malfunction in the plane, a thunderstorm hit, and I lost my way, and all of this happened because Allah (swt) did not just answer your prayer by helping you find a way to get to Dr. Saeed, but he brought Dr. Saeed to your house. "I am Dr. Saeed"

Tears streaming down her cheecks, the woman raised her hands in du'a' and said; 'Oh Allah, how great and merciful You are!!!!

p/s: sweet and beautiful ...=)

"And whoever fears Allah, He will make for him a way out , and will provide for him from where he does not expect"- (65:2-3)



"And when my servant's ask you, [ O Muhammad ], concerning Me- indeed I am near, I respond to the invocation of every supplicant when he calls upon Me.. (2: 186)



Tuhan jagakan dia (Umi ku) :')
Dia kekasihku, kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu
Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku, kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku......
Tuhan jagakan dia Umi ku

Dia kekasihku, kan tetap milikku...... ;'(


“Dan Kami perintahkan kpd manusia (agar berbuat baik) kpd kedua org tuanya, ibunya telah mengandungkannya dgn keadaan lemah yg bertambah², & menyusukannya selama dua tahun, bersyukurlah kepadaKu & kpd kedua org tuamu, hanya kpd KU kamu kembali”
[Luqman 31: 14] 

"Tuhan jagakan dia disaat aku tiada dan jagalah juga sahabat-sahabatku, berikan mereka kesihatan yg baik dan permudahkan rezeki mereka, jadikan aku pemaaf biar pun aku selalu disakiti..amin ya rabb"



Truth

Everyone comes wif baggage, find someone who loves you enough to help you unpack.
Love is wide and its general : love allah , rasul , nabi , ibu bapa , para sahabat , myjob, makhluk sekalian alam
i have all of that and praise to Allah hee right now bersyukur dan hargai lah dgn sebaik-baik nya apa yg Allah berikan 'keperluan' yg sy 'perlu' bukan nya 'kehendak' yg sy 'nak' :') faham kan ?? so sentiasa jadi yg terbaik dan berusaha menjadi yg terbaik untuk semua
I'm juz human, i have a weaknesses , i make mistakes and i have alot experience of sadness BUT  i learn from all these things to make a good person and no matter what always be a good one :)
I always be with 'someone' who knows what i have , when i have 'you' yes you're :) we have our goods & bads..ups & downs but somehow we end each day like this..thanks much awak muncet saya ! haha ;)
hmm..but its difficult things..sometimes i keep my feelings to myself b'coz its hard for someone understand :')

" when you see a person cry / sad / sorrow its better not to ask WHY ? sometimes it takes only three WORDS to make their HAPPY again :) and those of three words are I AM HERE " :)

*skrg sy banyakkan membaca buku motivate..membaca kn jambatan ilmu suke ke tak ke baca je fr my knowledge..*sorry tak layan novel ~ huhu :p




GMG - go malaysia go !!

All the best Datuk Lee Chong Wei for final badminton - Olympic 2012has moved on to the Semi-finals..and Datuk Lee Chong Wei has moved on to the Semi-finals along with China's Chen Long..Lin Dan and Korea's Lee Hyun-il. We're a step closer to a Gold medal and also FREE BASKIN ROBBINS ICE CREAM! The Semi-finals match will be happening tonight at 8.30pm. Good luck Datuk Lee Chong Wei! Go Malaysia !

if menang jom ramai-ramai pegi baskin robbins BR makan ice cream free rabu ni maybe sampai 10.30pm hehe ^^

comedy story



I dont suffer from insanity - I enjoy every minute of it ! i dont ever care what other people want to talk bad about me..i know who am i not u..juz go on wif ur life to judge me hehe i laugh i smile i ignored it when someone curse me...wow its so crap ! double crap to them hehe ^^ nothing sucks more than that moment during an argument when you realize you’re wrong. Why do people keep running over a string a dozen times with their vacuum cleaner, then reach down, pick it up, examine it, then put it down to give their vacuum one more chance? if their give you hell or bulls*** so juz give them double hell and make them suffer life~

haha sorry la ada ayat2 cursing ;)

peacemaker ^^v

muhasabah & syukur ;)

Apabila kita MERENUNG DAN MUHASABAH DIRI akan kejahilan, kekurangan dan kelemahan diri..kita TIDAK AKAN PUNYAI MASA untuk melihat kejahilan, kekurangan dan kelemahan orang lain..

TAPI,
Manusia itu PELIK..
Dan yang LEBIH MENGHAIRANKAN apabila sering melihat dan MENUDING JARI kearah kejahilan, kekurangan dan kelemahan orang lain sehingga TERLUPA melihat dan merenung kejahilan diri sendiri untuk DIPERBAIKI.


Bila masa PERPISAHAN itu berlaku kerana ALLAH..maka, yakinlah ALLAH telah MENULISKAN yang TERBAIK untuk kita..usah terlalu BERDUKACITA kerana ALLAH tidak akan menzalimi hambaNya..ALLAH juga tidak akan MENGANIAYA hambaNya , maka jadikan SABAR dan SOLAT itu sebagai PENOLONGMU..dan diakhirnya kelak nanti :)


" Allah akan MELINDUNGI kita saat manusia memerlukan perlindungan di waktu perhitungan kelak, Insyallah..berpisah secara fizikal, suara, rupa tapi di hati..tidak pernah ada perpisahan selagi IRINGAN DOA dan HARAPAN disandarkan kepadaNYA..yakinlah dengan KETENTUANNYA " :')

hey !


ko bru kenal kwn aku tu bape bulan?? bru setahun ?? rapat sgt ?? aku kenal sgt dia 6tahun so tak perlu nak cemburu buta n renggangkan hubungan persahabatan kami..tak baik tau ^^  nk couple tu please be professional oke :)) hehe tgk gaya ko ni 'mcm' baik tapi buat baik tak ikhlas hmm so pity ~ :) *terase bagus sgt* hikhik ~


yes selama ini aku bersabar diam je , ko nk marah ke nk sound aku ke buat ! silakan
tp pegang prinsip ni : '' what you give you will get back " karma is exists ! :)))


...selamat beramal ^^

kenangan

saya rindu semua kenangan zaman sekolah n kolej lama dulu
banyak sgt..hidup dulu suke merantau n pindah randah n mcm2 jenis orang yg aku dpt bergaul..pengalaman mematangkan diriku dan mengajar aku erti kehidupan berdikari jauh dari keluarga. BEST !! yes,hanya tinggal kenangan dan nama sahaja..
*Sek.Rendah Seksyen 6(1)
*Sek.Agama Seksyen 3
*SMK Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah
*SM Teknik Setapak Kuala Lumpur
*Kolej Poly-Tech Mara Ipoh

tuhan tolong jaga 'dia'

Dia yg ku amat sayangi dia yg ku cintai dia yg ku selalu rindui...Ya Tuhan tolong jaga 'dia' di sana ~
kerna aku khilaf disisiMu :'( tuhan jagakan dia...dia kekasih ku dia sahabat ku dia teman sejati ku dan dia ibu ku dan tetap milik ku. aku rindu dia yallah
tolong berikan aku kekuatan dan ketenangan. sempena bulan yg mulia bulan ramadhan al-mubarak ini engkau berikan aku rezeki dan panjatkan segala doa2 ku ini..syukur padamu yallah..
walau aku disakiti walau aku dipandang hina oleh manusia sekali pun namun aku akan sentiasa maafkan mereka dan doakan yg terbaik walau mcm mane sekali pun kerna hatiku ikhlas dan pernah menyayangi mereka dlm hidup ku dan aku juga lakukan demi arwah umi ku.


Ya Manan,
Lapangkanlah Islamku,
Selapang langit itu,
Dan lembutkan ihsanku,
Selembut rumput denai itu,
Nescaya bertemu diri yang hakiki,
Dikamar hati yang cintakan Ilahi.



lupa & leka

ingatkan aku ketika aku lupa...sedarkan aku ketika aku leka
aku hanya hamba penuh duka dan dosa...mungkin permulaanya hina tiada guna
tapi siapa tahu pengakhirannya paling ISTIMEWA :) DIA yang berkuasa menentukan segalanya ..



#SANGKAAN BAIK PASTI MEMBAWA KEBAHAGIAAN :)

Hidup akan lebih indah bila kita sentiasa bersangka baik dalam apa jua keadaan, secara tidak langsung kita mendidik hati kita menjadi mulia.
Tapi, ingatlah sahabat sekalian...
Sangkaan yang buruk pasti akan mendidik hati menjadi kotor dan menjerumus diri ke lembah kedurjanaan. Bersama kita muhasabah diri, dalam mencapai rahmat dan redha Allah :)

story of me

tgh bosan ni tetibe teringat cite pasal :  suatu ketika ;
teringat dulu masa kecik-kecik berangan n bercita-cita nak jd pramugari sbb dpt terbang tgk awan tinggi2-tinggi..pakai cantik2 jln ala2 catwalk -___- hehe *masa kecik normal la*
selain tu nk jd doktor..konon dpt bedah-bedah main badan orang sbb teringin sgt nk tgk n tahu ape ade dlm badan kite ni...ade setengah org fobia tgk darah sikit tgk org excident terok ngeri..terus pengsan hm aku ni pelik skit lg teruja ade la..hehe...
haa yg ni plak...aku suke~ konon nk jd tentera laut tldm ni...suke tgk tentera laut kt tv..time kecik berangan laa nk naik kapal besar2...tgk air laut yg luas tu...pakai uniform dy smart tuh ! hehe main senapang la M16 la..teringin jugak nk jd mcm umi abah time zaman dulu2 keje kt pelabuhan atas kapal ni....hehe mcm2 lah ~
ingat lagi abah suggest suruh aida jd polis ?? 'dalam ramai2 anak gadis abah ni kamu sorg je yg abah tgk berbakat tahan lasak ganas pon ganas..lain dr akak2 tu..' hmm minat jugak tp aida ni rabun ~~ wuuuu -_-'


now time skola menengah biase amik KH main kayu,bertukang,buat litar,main masak2..subject kh kan mix sume basic kene belajar...time tu mmg langsung x berminat nk masak..suke buat keje amali yg agk kasar la..then form 4 pindah skola teknik...tak tau nk apply ape..time tu suke sgt art , seni lukisan , animation , fine art la..umi suggest apply art sbb aku ni berbakat melukis tp ~ tu hanya hobi saje..sbb masuk skola teknik ni pon ikut suke je..haha nk apply pastry bakery hmm mcm pmpuan je..mcm kt rumah xleh belajar kn..hahaha! so apply la electronic / electric / welding / automotive / bakery sume laa aku apply *tamak sgt* hehe..lastly dpt 'electronic', bertahan la 2tahun belajar electronic result pon kredit ade cukup2 makan..lepas skola apply kolej amik multimedia..bertahan selama setahun je sbb xleh nk catch-up..buat coding , terms of computer la apela..ish ~ dh usaha push diri tetap xleh gak..
so right now ! lariiii kos..welcome to culinary art ^^ i want be a Chef ! hehe.. ^^
good job more experience good life more knowledge cik aida maisara ;))

geram grr ~

geram nye what happens my lovely lappy ni..satu satu buat hal lah !
headphone wayar nye dh shot putus *gare-gare aku la ni terlampau ganas sgt*
then arini sound lappy ni pecah bunyik dh kelaut nye ~
ouh duit lagi nak hantar bengkel lappy ni..aku sayang ko lappy jgn la bikin hal.. -__^
duit tabung ko stay je jgn keluar2 dari tabung oke ! duit mase depan tu utk khawin..gatai ko aida !
hehe k.bye :D

Ratu Hatiku & Indah Teristimewa

Menjadi Ratu Di Hatiku :)
the most best song & video i love it
* lirik ini sangar bermakna yg tersirat dan berpuitis hanya untukmu Umi Wanita yg Anakmu Cintai :') *
bulan ramdhan tahun ni 1433 adalah tahun yg ke-3 tanpa Umi..Selamat Berpuasa wahai Ibuku :')


Kamu Begitu Indah..
Begitu Cantik..
Begitu Istimewa .......

* lirik dan lagu ini penuh puitis hanya untukmu insan yg aku sayangi *
terima kasih awak sentiasa bersama saya walau apa jua :')

Mungkinkah kamu menjadi milik ku selalu kerna aku tak istimewa ~

Kini Kembali


Ya Ramadhan Ya Marhaban Ya Rabb Syukran Jazillan YALLAH kini Ramadhan Bagi Tahun 1433H 
Selamat Menjalani Ibadah Puasa dengan hati dan jiwa yg tenang moga kita semua diberkati Allah s.w.t dan dipelihara segala amal ibadah yg kita lakukan...wallahualam :)

alhamdulillah..

syukur aku masih bernafas syukur padamu YALLAH YARABB :)
engkau masih panjangkan usia hambamu ini untuk berjuang di alam ini kerna kekuatan iman aku yg engkau masih teguhkan untuk aku terus beramal dan bersama keluarga dan sahabatku :)

"salam ramadhan al-mubarak to all muslim :) syukur dpt menjalani ibadah puasa tanpa arwah..rindu sgt masakan umi always miss you :') "

Ummi nanti kita berjumpa di alam sana ye :)
aida rindu sangat peluk cium kasih umi..sayang ummi :)

Prinsip

Manusia jika kita berbuat baik ada orang tidak suka .. jika berbuat perkara sebaliknya atau dikenali sebagai buat jahat apatah lagi ramai yg tidak suka dan bersangka buruk , jadi buat lah apa yg Allah suka apa yg kita tenang jika berbuat sesuatu perkara jgn fikir tentang orang lain walau manusia tidak pernah celik dgn kebaikan yg kita lakukan dan walaupun manusia tidak suka....oleh itu sentiasa lah pegang prinsip itu. kita adalah apa yg kita fikirkan :)


" Jika ingin tahu akhlak sebenar seseorang, lihatlah dia sewaktu dia sangat marah ; Jika ingin melihat kehebatan akhlaknya, lihatlah dia sewaktu berurusan dengan orang yang mencerca dan membencinya ; Jika ingin lihat keadilan pemikirannya, lihatlah cara dia berbincang dengan pandangan berbeza dengannya "

Counting Days~

hmm counting ~
i really miss our relationship :)
kau lah sahabat aku yg tak putus memberi kata-kata semangat dan mengajar aku ketabahan hati dan terima kasih banyak2 kerna kau sentiasa disamping ku ketika aku berduka kehilangan seorang ibu yg amat aku cintai ;'(
i will always pray the best for ur life ur future and also ur happiness..no matter what happens you are always the best ever my partner on bottom of my heart :')

Syukran Jazillan ...

Marching Band SAAS :)


Cintai Ilmu

CINTA SUCI YANG TULUS

Ilmu apa yang perlu kita terima cintanya? Misal kata suatu hari nanti kita ditakdirkan untuk bercinta dengan seseorang. Satu pertanyaan, dari ciri apakah yang kita jatuh minat pada seseorang itu? Rupa parasnya? Harta kekayaannya? Popularitinya? Keturunannya? Atau kebaikan akhlak & agamanya? Sudah tentu jawapan klise, iaitu kebaikan akhlak & agamanya kerana dengan kebaikan akhlaknya & agamanya itu akan membawa hidup kita lebih tenteram & selesa.
Begitu juga dengan ilmu, dengan penuh perasaan kita hamparkan rasa cinta kepada ilmu kebaikan, iaitu ilmu yang membawa manfaat dalam kehidupan kita. Kita mempelajari sesuatu ilmu bukan setakat untuk lulus periksa je, tapi apply ilmu tu dalam kehidupan seharian. Itu baru dinamakan bercinta dengan ilmu, atau bahasa pasarnya,
"Angau dengan ilmu."
Baru sematttt!
Biar hidup kita selalu didampingi dengan ilmu. Ke mana je. Kalau pasangan bercinta, perbuatan sentiasa berdamping itu dipanggil, 'macam belangkas.'
Kita tukarkan pasangan itu dengan ilmu. Betapa tulusnya cinta suci kita itu nanti apabila kita 'membelangkas' ilmu! ;D 

MANFAATKAN CINTA

Anjuran & ajakan untuk bercinta dengan ilmu ini banyak melalui hadith Nabi Muhammad s.a.w. Apa yang perlu bagi kita yang masih menghirup udara untuk bernafas ini ialah bersyukur kepada Allah SWT yang memberi pinjaman kehidupan dunia untuk beribadah kepada-Nya. Dengan beribadah itu, maka termasuk sekali menuntut ilmu yang tidak pernah berpenghujung.

" Bersederhanalah dalam mencintai & moderatelah dalam membenci.
Sungguh ramai orang yang binasa kerena berlebihan dalam mencintai & sungguh ramai orang binasa kerana berlebihan dalam membenci "

Habibullah

Catatan & penulisan ini bukan kerana nama,
Nama tidak menjamin Redha Rabbuna.
Penulisan ini bukan kerana harta,
Lagilah harta tidak menjamin ke syurga.
Bukan juga kerana terpaksa,
Memaksa itu bukan sifatnya Habibullah.
Ini bukan kerana sesiapa,
Kerana sesiapa bukan ghoyah utama.
Penulisan ini hanyalah kerana Allah,
Kerana RedhaNya adalah kunci kejayaan dunia,
Gerbang menuju Jannah.

Ya Allah Ya Ilahi
Ajarilah kami bagaimana memberi sebelum meminta,
berfikir sebelum bertindak,
santun dalam berbicara,
tenang ketika gundah,
diam ketika emosi melanda,
bersabar dalam setiap ujian.

Jadikanlah kami orang yang selembut Abu Bakar As-Siddiq,
sebijaksana Umar bin Khattab,
sedermawan Uthman bin Affan,
sepintar Ali bin Abi Thalib,
sesederhana Bilal & setegar Khalid bin Walid radliallahu'anhum
Amiin Ya Rabbal'alamin

relationship's

A good relationship dont juz happen , they take time patience and two people who truly want to be together,
to me the most important is listen to ur elder's advice no matter what not because they are always right but think wisely because they have more experience of being wrong..so juz appreciate and always say thank you  for those who care bout that..thankful to Allah :')

???

selagi aku boleh pendam aku pendam , hmm terima kasih la buat hati aku terguris :')
ingat la selalu orang yg jenis diam pendam perasaan ni suatu hari dia meletup teruk jadi nya baru la nk sedar kan..hmm tak guna la kot :D takpe teruskan kan :))
sebab fikir balik sikap anda seperti budak-budak tak matang langsung..haih ape ape je lah
doakan yg terbaik je okay :)
bye~

:)

Jika seseorang itu meninggalkan kita janganlah bersedih , haruslah menerima ia sekurang-kurang nya dia pernah membahagiakan kita dan membuat kita gembira..oleh itu haruslah kita redha untuk menerima ketentuan dari-Nya :')
Keredhaan akan mewujudkan rasa syukur yang merupakan tingkat keimanan yang paling tinggi. Dalam tahap iman, rasa syukur itu adalah puncaknya. Orang yang bersyukur adalah orang yang paling menikmati kehidupan . Mereka menjalani hidup dengan tenang setiap masa.

Subhanallah Syukran Jazillan :)

praise to Allah

yee saya ada awak dan sentiasa ada awak di sisi saya walau apa jua...awak sangat baik dan banyak mengajar saya erti kehidupan..sifat awak yg sederhana itu membuat saya tenang disisi awak , terima kasih banyak-banyak hanya Allah sahaja dapat membalas segala budi baik awak itu...saya akan buat setakat yg mampu untuk sentiasa bersama awak :) awak nk lihat saya berjaya kan..saya berusaha dan ingat semua pesan awak itu, syukur alhamdulillah Allah masih mengurniakan hambamu dgn insan yg ikhlas disamping saya walau apa jua sekali pun :')

imissyouUmi ;'(


Aku bukan lemah tanpa cinta
Hanya tidak mampu sendiri tanpanya
Biarkan aku menangis kerna derita
Dia hadir mengubatkan rindu
Mengajarkan aku erti cinta
Namun semua tidak seindah ku sangka
Dialah yang aku inginkan
Dia cinta yang kudambakan
Namun semua hanya tinggal mimpi
Terpisahnya cinta
Namun hati tidak pernah mampu
Melepas dirimu pergi
Harus ku terus hidup tanpamu
ImissYou Umi ;'(






yaa! i really need ur hug ur kiss umi..
aida rindu masakan umi..tiap kali aida balek umah teringat semua memori kita bersama ;'(

now aida busy dgn belajar...aida nk setel kan byk perkara..kepala aida saket sangat umi dgn badan lemah and mcm2 orang buat kat aida , orang tuduh aida mcm2 yg aida tak buat tp aida terpaksa mengaku demi menjaga hubungan dan taknak keruhkan keadaan dgn manusia yg hanya ingin menjaga kepentingan diri sahaja , sampai terguris hati buat aida menangis tp aida tak sanggup nak marah or buat apa yg dia dh buat dgn aida. kenapa ada orang yg sampai hati sanggup menganiaya anak yatim  ini umi..yallah hmm aida mampu tersenyum jer..aida hanya mampu berdoa yg terbaik untuk semua , aida taknak melayan perasaan sedih ini tp aida tak boleh lari daripada perasaan ini namun aida harus kuat dan tabah untuk melawan semua dugaan ini kan..aida sentiasa ingat semua pesan umi oke...yes betul cakap umi kita jangan fikir apa orang buat dekat kita,kita harus berfikir apa yg kita buat dekat orang..sampai bila kita harus fikir org lain ?? janji niat kita baik and sentiasa berbuat baik ~ so aida akan sentiasa berbuat baik walau dipandang serong sekali pun hanya Dia sahaja tahu hati aida ini..kenapa tiap malam aida mimpi umi..
aida lemah tp harus kuat yes i realise who i am !
aida akan hadiahkan umi abah dgn kejayaan aida kelak....umi pasti bahagia di sana kan :')
 aida masih ada seorang ayah yg sangat baik hati , mempunyai hati yg mulia and sentiasa mengambil berat tentang aida..i always be thankful praise to Allah 

I will survive my life !!

YALLAH hanya padamu aku berserah dan bersujud..hanya padamu yg dapat memberi aku petunjuk dan kuat kan lah iman hambamu ini,,,lindungilah hambamu ini dari insan-insan yg tidak diingini dan yg menyakiti diriku ini sesungguhnya tiap dugaan yg engkau beri ada hikmah disebaliknya..

aminn ya-rabb alamin :'(

Ujian ALLAH S.W.T



"Ujian Allah iaitu suatu perkara yang telah ditentukan oleh Allah SWT kepada sesiapa saja yang selagi dinamakan manusia (terutama orang-orang yang beriman kepada Allah), maka dia tidak akan sunyi dari dikenakan ujian, cabaran dan rintangan dari Allah SWT. Dalam kehidupan seharian ini, ujian Allah ini bergantung sejauh mana kecintaan kita terhadap yang Maha Pencipta....."

Ada orang di uji dengan penyakit, ada yang terpaksa memelihara anak-anak yang cacat, ada yang suami penagih dadah, isteri yang ditinggalkan kerana perempuan lain, panas baran yang menyiksa isteri, malah ujian rumahtangga ini yang paling common sekali. Ada yang masih kecil pada usia yg muda sudah diuji, dimana ibu bapa meninggal dunia, dirogol keluarga sendiri, diseksa ibu tiri dan macam-macam lagi di luar sana. Wallahualam :)

Andai dirimu di uji dengan kesusahan hidup, tetapkan hatimu dan bersangka baiklah (husnu dzon) pada Allah SWT. Itu tandanya Allah rindu untuk mendengar luahan bicaramu. Allah amat suka mendengar bisikan-bisikan hati yang rindu kasih sayangNya.

Sedang dirimu di uji, Allah sebenarnya ingin memeliharamu dari sejuta keburukan. Ingatlah orang-orang yang dikasihi Allah SWT. Setiap kesusahan itu akan diakhiri dengan kebaikan dan kemuliaan. Maka hendaklah engkau lapangkan dadamu dan bersyukur penuh redha agar kebaikan dunia akhirat itu menjadi penghuni hatimu. Moga kedukaan itu berganti dengan ketenangan, redha dan ikhlas dalam setiap apa yang berlaku lantaran husno dzonnya engkau pada ALLAH SWT.


" Oleh itu dengan mengenal diri, seseorang akan tahu dimana kelemahan dan kelebihan yang ada pada dirinya. Dia juga akan tahu, bagaimana untuk memperbaiki dan meningkatkan mutu ibadahnya kepada Allah SWT. Nabi SAW pernah berkata "Sampaikan sesuatu, walaupun hanya dengan satu ayat "

kau..........



Our Life



" Wanita itu unik , kamu mampu melihatnya TERSENYUM sepanjang hari TANPA mengetahui betapa dia MENANGIS sepanjang malam dan HATI wanita ini sangat KUAT untuk sentiasa BERJUANG "



Menangisi perpisahan akibat gagal bercinta adalah satu pembaziran mutiara jernih kita dan juga menguji sejauh mana kebodohan kita tetapi dengan menangisi dan menyesali akan dosa kita lantas meminta pengampunan dariNya akan lebih menjamin dunia dan akhirat ..
 Keikhlasan seumpama seekor semut hitam dia atas batu hitam di malam yang amat kelam, ianya wujud tapi amat sukar dilihat. Jangan tertipu dengan terangnya bulan kerana di sebalik terang itu banyak kegelapannya..
" Forget the past that made you cry and focus on the present that completes your smile because Allah always know the best for you :) Go go chaiyokk aida maisara "

..Hey Dear Selamat Beramal ^^

Wallahualam :)

welcome UEFA EURO 2012 !

yeahh ~ Euro Championship 2012 is finally upon us and the opener will soon get underway , is opening match between Polland and Greece :) so dont forget to watch a game okay...to my dearest kids abg arvin and abang2 jom bet dgn cumai okay ~ arvin Germany - cumai Spain menang dapat duit if kalah belanja ori jersey oke and spike nike....'nike air morgan 3 iD' or 'nike jr mercurial vapor VIII iD' yaaa ~ haha lupe kan MU sebentar ea~
welcome euro 2012 :)


miss muncet

Take a little time...walk a little line. Got the balance right & give a little love
Gimme just enough , so that i can hang on tight ~
We will be alright and I'll be by your side , I won't let you down...but i gotta know is no matter how things go...that you will be around .

I MISS YOU ...
You're just the one that i've been waiting for..I'll give you all that i have to give and more
but don't let me fall...don't let me fall ~
But if i should break if i should fall away , what am i to do is I need someone to take a little of the weight or  I'll fall through .
I NEED YOU ...

Underneath the moon .. Underneath the stars ..  
Up above the world .. Up above it all
Here's a hand to hold on to .. 
Here's a little heart for you
You'll be the one that I'll love forever more .. I'll be here holding you high above it all

 MyMuncet

Teman Sejati

12 SIFAT SAHABAT SEJATI MENURUT IMAM AL-GHAZALI

1. Jika engkau berbuat bakti kepadanya, ia akan melindungimu.

2. Jika engkau rapatkan persahabatan dengannya, dia akan membalas baik persahabatanmu itu.

3. Jika engkau perlukan pertolongan daripadanya berupa wang dan sebagainya, ia akan membantumu.

4. Jika engkau menghulurkan sesuatu kebaikan kepadanya, ia akan menerima dengan baik.

5. Jika ia mendapat sesuatu kebajikan (bantuan) daripadamu, ia akan menghargai atau menyebut kebaikanmu.

6. Jika ia melihat sesuatu yang tidak baik daripadamu, ia akan menutupnya.

7. Jika engkau meminta sesuatu bantuan daripadanya, ia akan mengusahakannya.

8. Jika engkau berdiam diri (kerana malu hendak meminta), ia akan menanyakan kesusahanmu.

9. Jika datang sesuatu bencana menimpa dirimu, ia akan meringankan kesusahanmu (membuat sesuatu untuk menghilangkan kesusahan itu).

10. Jika engkau berkata kepadanya, nescaya ia akan membenarkanmu.

11. Jika engkau merancangkan sesuatu, nescaya ia akan membantumu.

12. Jika kamu berdua berselisih faham, nescaya ia lebih senang mengalah untuk menjaga kepentingan persahabatan.



* Oleh itu , kita sentiasa bermuhasabah diri kerana Allah dan menjaga ukhwah persaudaraan *
# Semoga kita DIANUGERAHKAN dan MENJADI sahabat seperti itu.. InsyaAllah :)

Jika Hendak ~

Pena Mutiara Gadis GItar Martin 


Jika hendak hidup diredhai,
Ibu bapa menjadi pedoman di hati,
Kasih sayang kekal nyata,
Keluarga adalah segalanya

Jika hendak solat fardu,
Lakukan di awal waktu,
Itulah yang diajar Nabi,
Untuk umatnya ikuti

Jika hendak keluar rumah,
Bacalah dahulu “Bismillah”,
Demikian pesan “Rasulullah”,
Supaya kita dipelihara “Allah”

Jika hendak menuntut ilmu,
Mesti ada guru,
Baru boleh jadi pandai,
Bijak mentafsir dan menilai

Jika hendak mulakan perniagaan,
Perlukan modal dan latihan,
Kemudian berusaha sungguh-sungguh,
Sekali gagal jangan mengeluh

Jika hendak dikasihi,
Perlu niat ikhlas di hati,
Jaga ukhwah pertalian saudara,
Hidup sentiasa bahagia

Jika hendak berumahtangga,
Pilihlah pasangan beragama,
Agar hidup dilimpahi cahaya,
Keindahan iman dan taqwa

Cinta


Cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya. Kisah silam tidak perlu diungkit lagi, kiranya kamu benar-benar mencintainya setulus hati. . .




Sering merendah diri antara enam tanda taubat diterima

SEORANG ahli hikmah berkata:
Sifat orang yang mengenali Allah ada enam: jika ia ingat kepada Allah ia berbangga; jika ingat kepada dirinya, ia merendah diri; jika ia melihat ayat Allah (al-Quran) ia mengambil iktibar; jika ingin bermaksiat, ia menahan diri; jika ingat kemaafan Allah ia gembira dan jika ingat dosanya, ia terus memohon keampunan Allah. 


Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Karena Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah namanya Cinta.... ~


Forget who hurt you yesterday,but dont forget who loves you tenderly today.appreciate it..so it can make you happy in the future . .

" Love is never lost , if not reciprocated, it will flow back and soften and purify the heart "





Disebalik-Nya

Kadangkala orang yang paling mencintaimu adalah orang yang tak pernah menyatakan cintanya padamu kerana orang itu takut kau berpaling dan menjauhinya. dan bila di suatu masa dia hilang dari pandanganmu , kau akan menyedari dia adalah cinta yang tidak pernah kau sedari....... :)

Biarlah putus cinta dengan manusia sekalipun, yang penting jangan putus cinta dengan Allah.
Kalau kita putus cinta dengan manusia, Allah akan menggantikan dengan yang lebih baik. insyaAllah.
TAPI ~ kalau putus cinta dengan Allah, apa lagi yang nak digantikan ???
^_^

Saya tak kisah kalau saya masih "single" or ''couple'' saya tak kisah kalau orang yang saya suka tidak sukakan saya....saya REDHA ~ saya tahu Allah nak bagi yang lebih baik buat diri saya. Kadang kala benda yang kita tak suka tu lah baik buat diri kita, dan benda yang kita suka tu tak semestinya baik untuk diri kita...saya happy sebab saya masih ada Allah di sisi dan Keluarga yg sentiasa dgn saya sejak kecil hingga kini ^_^

Setulus manapun kita mencintai seseorang, seikhlas mana pun kita menyayangi seseorang, Kalau TIDAK DIRESTUI oleh ibu bapa dan keluarga dan dia bukan jodoh kita TETAP BUKAN jodoh kita , kerana Jodoh itu telah ditetapkan oleh Allah.
Apa yang kita perlu lakukan adalah dengan sentiasa tabah dan tawakal berdoa agar diberikan insan yang terbaik buat diri kita dan berusaha menjadi yang lebih baik. Bukanlah pengakhiran cinta itu satu hukuman tetapi hikmah yang diberikan oleh Allah, kerana dia lebih mengetahui apa yang lebih baik buat diri kita.

Ingatlah, Perempuan yang baik untuk Lelaki yang baik dan begitu juga Lelaki yang baik untuk Perempuan yang baik. Itulah janji Allah yang tidak perlu ada 'keraguan' pada-Nya :')


" Sebenarnya dalam dunia memang banyak benda yang berlaku tanpa kita duga. Kita fikir setiap apa yang kita rancangkan akan berjalan seperti mana yang kita harapkan. Tapi mungkin ada masanya kita terlupa. Kita merancang, dan pada masa yang sama Allah turut merancang.
Bezanya ialah perancangan yang diaturkan oleh Allah untuk kita adalah lebih sempurna. Dia Maha Mengetahui tentang apa yang terbaik untuk kita, dan apa yang buruk untuk kita. Boleh jadi kita sangat suka akan sesuatu, padahal perkara itu adalah buruk bagi kita, dan boleh jadi kita sangat benci akan sesuatu.. walhal perkara itu baik untuk kita "

bersabarlah, dan teruskan berdoa dan sentiasa berusaha jangan mudah berputus asa ingat lah bahawa Allah sentiasa memberikan kita yang terbaik :)

hello SimSimi :)

hi simsimi ! best chat dgn kartun sengal ni..haha even mcm ape je layan mende alah ni tp buat orang bengang n gelak je dgn jawapan merapu yg simsimi bg...but at least ade something yg simsimi ni memahami tau..so tgh boring2 ni layan laa jap mende alah ni...hahahahaha ~ try it juz for fun :)












you raise me up :)

Cuba kita renung kembali sepanjang hidup ini,
Berapa kali kita telah memberi "hadiah" kpd ibu kita.?
Pernahkah kita bertanya kpd ibu,apakah yg ia inginkan?
Carilah jawapan dan berikan yg terbaik utknya.
Inilah yg diajar oleh Rasulullah kpd umatnya bagaimana cara nya mencintai ibu iaitu sentiasa memberi ''hadiah''
cuba amalkan pasti hidup kita menjadi lebih indah dan bahagia... :)
walau apa jua diri ini dgn tanggungjawab , walau sehebat mana pun diri ini , walau setinggi mana diri ini belajar & kejayaan yg diperolehi namun sentiasa 'berkongsi' semua nikmat ini bersama IBU :)
i am strong, when i am on ur shoulders , u raise me up... to more than i can be....
kerana syurga terletaknya di bawah telapak kaki seorang IBU :')



style dance dubstep

jom watching this video best dance..when i feel so bored so i searching this video on youtube time petang2 ni  and tension ke layan laa dance ni..style giler kot  ^^

see ?? perghh terbaik kot dubstep dance dorang buat ni..juz menari je kot dpt profit :)


starting dance dorang cute jer hehe..kihkih :D


cool giler dorang dance..stylo mampuu ?? hehe

bait-bait cinta

situasi antara seorang lelaki menemu seorang teman perempuan nya di sebuah pesantren 

perempuan : kata-kata mu begitu indah..apakah semua ini kau tujukan padaku ? apakah maksud engkau dengan gadis bertudung biru ? :)

lelaki : aduh..alangkah senang hatiku sebab kamu mengerti perasaanku..apakah kamu mahu menerima bait-bait syair itu ?

perempuan : mahukah kamu mencium ku ?

lelaki : ..(dgn perasaan terkejut)..masya-Allah ! kamu membuatku bernafsu..

perempuan : .... (dgn senyuman dan tenang) sebab ciuman adalah bukti keberaniaan cinta , kau terpikat kepadaku kerna wajah ku ini..menghampiri bibirku untuk kau cium..jika hatimu membawa cinta kepada ku , maka engkau harus mencium hatiku..bagaimana ???

lelaki : bergetar jiwaku dengan perkataan mu itu...aku hampir tidak kuat lagi untuk berdiri..

perempuan : mintalah izin pada kiyai untuk mencium ku sekali saja..

lelaki : apa ?! minta izin kiyai ? huh alangkah tidak mengertinya diriku padamu..maaf , aku tidak miliki pengalaman cinta  dan aku juga tidak memiliki pengalaman cium...hmm apalagi mencium seorang gadis . aku hanya miliki sebuah hati yang di dalamnya cinta yang tumbuh dan bersemi telah ku cium dan peluk nama mu selama ini dan tidak pernah ku bayangkan bahawa mencium mu sekali sahaja .

perempuan : oleh itu , kembali lah kamu pada Al-Quran yang suci lalu kembali lah engkau kepada ku dengan seluruh cinta mu..insya-Allah aku menunggu mu :)


*  cinta dan hati hanya untuk orang yg benar-benar ikhlas mengenali nya bukan untuk dipersendakan *

dream always come true

asean : medan , beijing , guangzhou
europe : london , paris

congrat's to my lovely sis yg num-4 dapat new permanently job as executive bank , alhamdulillah berkat doa umi & abah dan hasil kerja kuat akak tu hehe adek tumpang gembira n bangga dgn akak . hee doakan ler adek  ni yg still merangkak untuk belajar untuk mencapai cita-cita..adek pon nak ikut langkah jejak akak-akak dapat job yg bagus . haih tercabar tau tak ~ benda2 mcm ni harus rasa tercabar . hebat kan anak-anak umi semua dah berjaya..siapa kata kaum perempuan lemah ?? so see it ~ rezeki ada di mana sahaja selagi kudrat kita sentiasa digunakan tanpa mudah melatah..dan berpegang pada prinsip
 'bersusah dahulu bersenang di kemudian hari dan sentiasa bersederhana dlm kehidupan'
moga Allah melimpahi rezeki keluarga ku untuk bercuti bersama-sama..hee tak sabar nye nak pegi overseas n asean..haha ~

so precious



I just swear , that I'll aways be there
I give anything and everything
And I will always care
Through weakness and strength , happiness and sorrow
For better, for worse I will love you
With every beat of my heart

From this moment life has begun
From this moment you are the one
Right beside you is where I belong
From this moment on

From this moment, I have been blessed
I live only, for your happiness
And for your love, I give my last breath
From this moment on

I give my hand to you with all my heart
I can't wait to live my life with you I can't wait to start

You're the reason I believe in love
And you're the answer to my prayers from up above
All we need is just the two of us
My dreams came true because of you

From this moment, as long as I live
I will  take great care our relationship I promise you this

K.I.